Deelnemers ImprovisatieConcours Haarlem 2014 bekend

Acht deelnemers uit Nederland, Frankrijk, Duitsland, Denemarken en de Verenigde Staten doen van 14 tot en met 18 juli mee aan het vijftigste Internationaal Orgel ImprovisatieConcours in Haarlem.  De organisatie van het International Orgelfestival Haarlem maakte de namen van de deelnemers vandaag bekend.

Text Example

advertentie 

Uit 22 aanmeldingen uit elf landen werden de volgende namen geselecteerd: Jacob Lekkerkerker, Geerten Liefting en Harmen Trimp (Nederland), David Cassan (Frankrijk), Lukas Grimm en Tobias Wittmann (Duitsland), Morton Ladehoff (Denemarken) en Luke Mayernik (VS).

 

De deelnemers zullen op 14 juli op het Müller-orgel van de Grote of St. Bavokerk de strijd met elkaar aangaan in een improvisatie op een thema van Hans Haselböck, zelf drievoudig winnaar van het concours in 1958-1960.

 

Op het Cavaillé-Coll-orgel van de Philharmonie zullen de deelnemers twee dagen later improviseren op thema’s van componist Roderik de Man en geluid- en videokunstenaar Marcel Wierckx. Voor de eindronde op 18 juli in de Grote of St.-Bavokerk zal Louis Andriessen het thema schrijven waarmee de drie finalisten hun improvisatiekunde kunnen tonen.

 

Zie ook

www.orgelfestivalhaarlem.nl
Internationaal Orgelfestival Haarlem 2014 

 

foto: Müller-orgel Grote of St. Bavokerk, Haarlem | © 2014 foto Gérard van Betlehem