Diamanten organistenjubileum gevierd met symposium over orgels en orgelmuziek in Oud-Katholieke liturgie

Frans Kievith aan het Witte-orgel in de Oud-Katholieke Kerk te Culemborg

Zondag 28 november is Frans Kievith zestig jaar organist van de Oud-Katholieke Kerk in Culemborg. Ter gelegenheid van het diamanten jubileum vindt op zaterdag 20 november een symposium plaats over (orgel)muziek en orgels in de Oud-Katholieke liturgie.

Text Example

advertentieHet symposium bestaat uit een middagprogramma dat om 14.00 uur begint met enkele presentaties en wordt afgesloten met een vesper. 

Sprekers zijn:

  • Dr. Mattijs Ploeger, rector van het Oud-Katholiek Seminarie: ‘De Oud-Katholieke liturgie en de muziek, het orgel en de organist’.
  • Dr. Bart van Buitenen, organist en secretaris van de Oud-Katholieke orgelraad: ‘Oud-Katholiek orgelbezit’.
  • Henk van Eeken, orgelmaker: ‘De orgels van de Oud-Katholieke Kerk van Culemborg’.
Vesper

Na de pauze wordt een vesper gehouden die wordt ingeleid door dr. Koenraad Ouwens, oud-docent liturgiewetenschap aan het Oud-Katholiek Seminarie. Voorgangers zijn pastoor Frank Duivenvoorde en lector Evert van der Veer. Het orgel wordt bespeeld door jubilaris Frans Kievith.

Aanmelden

Het symposium vindt plaats in de Oud-Katholieke Kerk van de H.H. Barbara en Antonius, Varkensmarkt 18, Culemborg. Aanmelden kan tot uiterlijk 15 november via secretaris@culemborg.okkn.nl. Afhankelijk van de actuele richtlijnen kan om een corona-toegangsbewijs (QR-code) worden gevraagd, in combinatie met een geldig identiteitsbewijs.

Na afloop van het symposium is er gelegenheid om de jubilaris en zijn echtgenote te feliciteren.