Drachtster Orgeldagen 2014 in laatste weken van mei

hillebrand-orgel grote kerk drachten

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar vinden eind mei de Drachtster Orgeldagen plaats. De dagen, georganiseerd door Johan G. Koers en Jochem Schuurman, bestaan uit  concerten, educatieve activiteiten en een excursie waarin orgels in en om Drachten centraal staan.

Text Example

advertentie 

De Drachtster Orgeldagen beginnen op vrijdag 16 mei een bezoek van leerlingen van een plaatselijk basisschool aan het orgel van De Fontein te Drachten. Op donderdag 22 mei wordt in De Fontein om 19.30 uur een voorspeeluur gehouden voor zowel jonge orgelleerlingen als volwassenen.

 

Orgel en koor

In de Sint Agathakerk in Oudege wordt op vrijdag 23 mei een concert gegeven door vrouwenensemble FFF onderleiding van Hendrikje van den Berg en Ruthger Franssen, orgel. Op het programma staan werken van Sweelinck, Buxtehude, Krebs en Reger. Aanvang 20.00 uur. Toegang vrij, collecte na afloop.

 

Excursie

Onder leiding van Johan G. Koers en Jochem Schuurman vindt op zaterdag 24 mei een excursie plaats naar drie orgels in de Protestantse Kerk te Terwispel (Van Dam, 1878), Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) De Fontein te Drachten (Pels, 1966) en de Grote Kerk te Drachten (Hillebrand, 1820). De excursie begint om 13.30 uur in Terwispel. De toegang is vrij, aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan nog tot 21 mei via jgkoers@telfort.nl of telefoon 0513-636333.

 

Slotconcert

De Drachtster Orgeldagen worden op dinsdag 27 mei afgesloten met een concert in de Grote Kerk te Drachten. Jochem Schuurman zal dan werken van Bach en Mendelssohn spelen. Het concert begint om 20.00 uur. De toegangsprijs bedraagt € 7.

 

 

Foto: Hillebrand-orgel Grote Kerk Drachten | © 2014 foto Drachtster Orgeldagen