Finalisten International Martini Organ Competition Groningen bekend

orgel der aa-kerk groningen
Orgel Akerk Groningen| © beeld archief ORGELNIEUWS

Drie deelnemers hebben dinsdag 7 augustus de finale behaald van de International Martini Organ Competition Groningen. Het zijn de Koreaanse Marie Hyoju Ahn, de Russische Liobov Nosova en de Nederlander Laurens de Man.

Text Example

advertentieIn de Der Aa-kerk speelden dinsdag zes kandidaten de tweede ronde met een programma met een van drie keuzewerken van Bruhns en Buxtehude, de opdrachtcompositie Memories II van Jan Welmers en een van de Sonates III, IV en VI van Mendelssohn. Naast de drie finalisten deden ook Jun Byung Park (Zuid-Korea),  Ilaria Centorrino (Italië) en Peter van der Zwaag (Nederland) aan deze ronde mee.

Finale
De finale vindt vrijdagavond 11 augustus om 20.00 uur plaats in de Martinikerk. De drie overgebleven kandidaten spelen naast keuzewerken van Bach ook vrij Noord-Duits repertoire. De jury van het concours bestaat uit door Theo Jellema, Jon Laukvik, Poalo Crivellaro, Masaaki Suzuki, Christophe Mantoux en Daniel Zaretsky.

Organisatie
De Stichting Martinikerk Groningen, het Prins Claus Conservatorium en het Peter de Grote Festival voor de organisatie van dit concours de handen ineengeslagen. De eerste editie van de International Martini Organ Competition Groningen gaat vergezeld  masterclasses, concerten en excursies naar de Groningse ommelanden plaats. Het concours ging 3 augustus van start en duurt nog tot 11 augustus.

 

Lees meer