Duyschot Orgelconcours gewonnen door David Strijbis en Wibren Jonkers

Winnaars David Strijbis en Wibren Jonkers (midden) geflankeerd door juryleden Hayo Boerema, Anton Pauw, Gert-Jan Mostert en Jaap Zwart

Het Duyschot Orgelconcours in de Westerkerk in Amsterdam is woensdag 25 mei gewonnen door David Strijbis en Wibren Jonkers. 

Text Example

advertentieDe deelnemers waren ingedeeld in twee categorieën. Bij de junioren tot en met 21 jaar ontving Strijbis (21) als winnaar de Vox Humana Prijs. Tweede werd de 16-jarige Leander van de Bos. In de categorie conservatorium was de Flentrop Prijs voor Wibren Jonkers (22). Albèrt Driessen en Luuk Schuurman (beiden 19) deelden de tweede plaats. De publieksprijs ging eveneens naar David Strijbis.

Tijdens de finale klonk muziek van Bach en Buxtehude, maar ook werk van Hindemith, Alain, Manneke, Dupré en Franck.

Het Duyschot Orgelconcours voor jong orgeltalent beleefde dit jaar zijn eerste editie. De voorronde vond plaatst op zaterdag 21 mei. Vijf kandidaten bereikten de finale. De jury bestond uit Hayo Boerema, Anton Pauw, Jaap Zwart en technisch voorzitter Gert-Jan Mostert. 

Naast een geldprijs krijgen de winnaars een presentatieconcert aangeboden op woensdag 17 augustus tijdens het Grachtenfestival 2022. De winnaars van de tweede prijs mogen in de Westerkerk een lunchconcert verzorgen.