Elske te Lindert benoemd tot stadsorganist van Doetinchem

Elske te Lindert is benoemd tot stadsorganist van Doetinchem. Dat werd vandaag bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst in de Catharinakerk in Doetinchem.

Text Example

advertentieTe Lindert is de vaste bespeler van het Flentrop-orgel uit 1952 in de Catharinakerk. Het College van Burgemeester en Wethouders van de Achterhoekse stad maakte de benoeming vandaag bekend tijdens een werkbezoek aan de Catharinakerk.

Wethouder Maureen Sluiter liet voor de camera van omroep REGIO8 weten dat het stadsorganistschap ‘heel belangrijk is om zichtbaarheid te creëren voor een fantastische parel die we hier in Doetinchem hebben’. Van het rijksmonumentale Flentrop-orgel wil de stad met de benoeming van Te Lindert ‘veel meer gebruik kunnen maken en betrekken bij activiteiten en evenementen.’

Hoewel ze al wel had vernomen dat er in Doetinchem stemmen opgingen voor de benoeming van een stadsorganist, was de 38-jarige Te Lindert toch verrast met haar benoeming, vertelde ze voor REGIO8. De aanstelling geldt in ieder geval voor een aantal jaren. Een vaste termijn is daarbij niet genoemd.

Elske te Lindert (Aalten, *1980) is in 2015 benoemd tot cantor-organist van de protestantse Catharinakerk te Doetinchem. Daarvoor was zij al enige tijd op interim-basis in Doetinchem werkzaam. Te Lindert, die orgel studeerde bij Gijs van Schoonhoven en Cor Ardesch, is tevens actief als cantrix in de Protestantse Gemeente Dinxperlo. Als eindverantwoordelijke is zij betrokken bij de Studiedagen voor Liturgie en Kerkmuziek in Hoeven. Naast haar activiteiten op het gebied van orgel- en kerkmuziek is zij dirigent van enkele koren heeft zij een carrière als sopraan en houdt zij zich bezig met theater.

 

 

© 2018 beeld elsketelindert.nl

 

2 Comments

  1. Ha Elske, van harte gefeliciteerd! Je weet van mijn bijzondere band met dit orgel. Mooi nu te lezen dat de gemeente dit prachtige instrument weet te waarderen door jou de (ere)titel van stadsorganist te geven. Maak er iets moois van, kerk en orgel verdienen dat!

  2. De 28-voudige aanstelling tot stadsorganist(e) is een uitstekend idee in onze heftige tijd. Het verlengt en houdt de serieuze aandacht levend voor het koninklijk instrument in onze tijd, met alle bijbehorende prachtige muziek. De orgelcultuur is nog zeer levend,maar staat evenzo onder zorgelijke druk. Goed initiatief van Doetinchem, en mijn hartelijke gelukwensen voor Elske te Lindert.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.