Eri Takeguchi wint Sweelinckconcours 2010

Op 8, 9 en 10 september heeft in de Amsterdamse Oude Kerk de finale plaatsgevonden van de International Organ Competition Jan Pieterszoon Sweelinck. Het concours is gewonnen door Eri Takeguchi (Japan). Jury-voorzitter Gustav Leonhardt feliciteerde de kandidaat namens de jury (Cristina García Banegas, Martin Haselböck, Matteo Imbruno, Jos van der Kooy, Andreas Liebig, Kimberly Marshall) en noemde in zijn toespraak het niveau van het concours als geheel opvallend hoog.

De prijs bestaat uit een geldbedrag en een reeks concerten op belangrijke orgels in Europa.

De volgende editie van de International Organ Competition Jan Pieterszoon Sweelinck zal zijn in 2012. In dat jaar zal het 450 jaar geleden zijn dat Sweelinck werd geboren.

© 2010 www.orgelnieuws.nl

© 2010 fotografie www.orgelnieuws.nl

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 17 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis, zonder betaalmuur. En dat willen we graag zo houden!

Maar het runnen van een nieuwssite is niet goedkoop. Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, belangrijk. Zo kunt u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken blijven op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.