Evan Bogerd benoemd in Grote Kerk Hasselt

Evan Bogerd wordt organist van de Grote of Stephanuskerk te Hasselt. Zijn benoeming gaat in op 1 januari 2017. 

Text Example

advertentieNaast de begeleiding van de kerkdiensten zal Bogerd zich inzetten voor de verdere promotie van het beroemde Knol-orgel uit 1806. Dat zal hij onder meer doen door het geven van concerten en het maken van video’s en cd-opnames.

Evan Bogerd (1993) begon zijn orgelstudie bij Herman van Vliet. Momenteel studeert hij orgel bij Jos van der Kooy en kerkmuziek bij Theo Goedhart aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In de loop van de jaren won hij diverse prijzen op concoursen te Barneveld, Ede, Enschede, Kampen en Maassluis.

Bogerd is momenteel organist van de Gereformeerde Kerk te Hasselt en sinds 2016 vervangend organist van de Westerkerk te Amsterdam. Beide posten zal hij na zijn benoeming in de Grote Kerk aanhouden.

14 Comments

  1. Gefeliciteerd, en hoor je graag eens op het kleine Knolletje in Zwartsluis.

  2. Van harte gefeliciteerd Evan! Prima instrument om een orgelplus serie op te zetten!

  3. Van harte gefeliciteerd Evan met je benoeming op dit fraaie orgel in de Hanzestad Hasselt. Ik hoop dat je hier een waardige orgelcultuur gaat opbouwen. Veel succes.

  4. Evan, gefeliciteerd met de benoeming in Hasselt. Ik denk dat je daar niet lang zult blijven, want je verdient een nog veel groter en mooier orgel. Succes, Gijsbert Lekkerkerker

  5. Gefeliciteerd met deze benoeming als organist van dit koninklijk instrument. Heel veel goede herinneringen aan dit orgel in Hasselt. Laat veel van je horen en dan bedoel ik speel er veel op!

  6. Gefeliciteerd met je benoeming op dit JUBELORGEL, ik hoop je snel een keer te horen en zien in Hasselt

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.