Evan Bogerd wint Nationaal Improvisatieconcours en wordt achtste deelnemer Haarlem

evan bogerd orgelconcours dordrecht

Evan Bogerd heeft woensdag 22 juni het Nationaal Orgelimprovisatieconcours in Dordrecht gewonnen. Hij kwalificeert zich daarmee als achtste deelnemer van het Internationaal Orgelimprovisatieconcours Haarlem dat deze zomer wordt gehouden.

Text Example

advertentieHet concours in Dordrecht werd gehouden in het kader van het Bachfestival dat momenteel plaatsvindt gehouden. Er waren vier deelnemers: Evan Bogerd, Maurits Bunt, Hans van Haeften en Bas Koster.

De kandidaten bespeelden zowel het Kam- als het Verschueren-orgel in de Grote Kerk. Zij kregen drie improvisatieopdrachten voorgelegd: rondom Bach, over een koraal en op een (literaire) tekst. Daaruit kozen zij er één voor elk orgel. De jury bestond uit uit Zuzana Ferjen?íková, Jan Hage, Gerben Mourik en voorzitter Peter Ouwerkerk.

Bogerd wordt als eersteprijswinnaar automatisch de achtste deelnemer aan de 54e editie van de Haarlemse improvisatiewedstrijd en krijgt in 2023 een soloconcert aangeboden in het Bachfestival Dordrecht. Voor de 29-jarige cantor-organist van de Westerkerk in Amsterdam is het niet de eerste keer dat hij aan ‘Haarlem’ deelneemt. Ook in 2018 wist hij zich daarvoor via het nationale concours te kwalificeren.