Excursie naar nieuw Boogaard-orgel Barneveld

ide boogaard orgel gereformeerde gemeente barneveld centrum

Eind september vorig jaar nam de Gereformeerde Gemeente van Barneveld-Centrum een nieuw orgel van Ide Boogaard in gebruik. Zaterdag 23 januari organiseert de afdeling Centrum/Noordwest van de Vereniging van Organisten van de Gereformeerde Gemeenten (VOGG) een excursie naar het instrument.

Text Example

advertentie 

Bogaard bouwde in een fors tweeklaviers orgel van 33 stemmen verdeeld over Hoofdwerk, Onderpositief en Pedaal in een nieuwe kas met klassieke elementen. Voor de klank liet de Rijssense orgelmaker zich inspireren door de Nederlandse orgelbouw van het midden van de achttiende eeuw. Het orgel kwam tot stand onder advies van de Orgelbouw Advies Commissie van de VOGG en vervangt een elektropneumatisch orgel van de firma B. Koch.

 

De excursie van zaterdag 23 januari start om 14.00 uur met een toelichting op de totstandkoming van het orgel en een register- en klankdemonstratie. Daarna is er ruimschoots gelegenheid voor de excursiedeelnemers om het Boogaard-orgel zelf te bespelen. De Rehobothkerk van de Gereformeerde Gemeente is te vinden aan de Nairacstraat 24, 3771 AZ  Barneveld.

 

Zie ook

Rehobothkerk Barneveld neemt nieuw Boogaard-orgel in gebruik

 

 

© 2016 fotografie FilmPloeg