Excursie naar orgels in Keulen en Düsseldorf met Vox Humana

Langhaus-orgel Dom Keulen | © foto Samuël Strijbis

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni 2024 organiseert Stichting Vox Humana een excursie naar onder andere Keulen en Düsseldorf. Op het programma staat onder meer een privé-concert door Winfried Bönig in de Keulse Dom.

Text Example

advertentieDe reis vertrekt per touringcar vanaf de opstaplocatie in de regio Arnhem en zal eerst Keulen aandoen. Op vrijdagmiddag 21 juni wordt eerst het Fischer & Krämer-orgel (80/IVP) in de Basilika Sankt Aposteln bezocht. Organist Gerben Budding zal daar een orgelconcert geven.

Kölner Dom

’s Avonds staat een bezoek aan de Dom op het programma. De Keulse kathedraal herbergt een het Querhausorgel met 90 registers in het transept en het Langhausorgel met 56 stemmen als zwaluwnestorgel in het schip. De beide orgels zijn vanaf een centrale speeltafel bespeelbaar. Domorganist Winfried Bönig zal hier een privé-concert verzorgen. 

In Keulen wordt ook gedineerd en overnacht.

Düsseldorf en omgeving

Op zaterdag 22 juni voert de reis door de regio en eindigt de excursie ’s avonds in met een concert in de St. Antonius in Düsseldorf. In 2016 plaatste de firma Mülheisen (Leonberg) daar in 2016 en zeer omvangrijk nieuw orgel waarin pijpwerk uit vorige orgels is verwerkt. Arjen Leistra zal het 123 stemmen tellende instrument – een eigentijdse interpretatie van begin 20e-eeuwse orgelbouw – presenteren voor de deelnemers.

Aanmelden

Voor de tweedaagse orgelreis zijn nog 15 plaatsen beschikbaar. Omdat hotels snel vol zitten vanwege het EK voetbal, is opgave mogelijk tot uiterlijk 17 mei. Deelname kost € 319 voor donateurs van Stichting Vox Humana. Voor overige deelnemers zijn de kosten € 344. Optioneel is een eenpersoonskamer voor de overnachting mogelijk tegen een meerprijs van € 60. 

Meer informatie en boeken: stichtingvoxhumana.nl