Expertmeeting in Grote Kerk Breda over nieuwe tijden voor het orgel

orgel grote kerk breda

Deskundigen uit diverse disciplines zullen op vrijdag 17 februari in de Grote Kerk te Breda spreken over de toekomst van het orgel in Nederland. De stichting Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk Breda organiseert deze ‘expertmeeting’ onder de titel ‘Traditie en Vernieuwing, nieuwe tijden voor het orgel!’ 

Text Example

advertentieAanleiding voor de bijeenkomst zijn de restauratie en mogelijke aanpassing van het Flentrop-orgel in de Grote Kerk, waarover in Breda al enkele jaren wordt gesproken. Voor ze daartoe overgaat wil de stichting Grote Kerk Breda de kansen voor het orgel in de 21e eeuw onderzoeken; niet alleen voor zichzelf maar ook in een breder kader. Daarom heeft de stichting organisten, orgelbouwers, festival- en concertprogrammeurs, fondsen en andere belanghebbenden uitgenodigd om kennis en innovatie met elkaar te delen.

Interactief
De sprekers zijn Rudi van Straten (Rijksdienst Cultureel Erfgoed), Hans Fidom (Orgelpark en VU Amsterdam), Nico Declerck (orgelradio.eu) en Aart Bergwerff (organist Grote Kerk Breda). Onder leiding van dagvoorzitter Hadassah de Boer wordt deze dag kennis uitgewisseld tijdens een interactief programma. Daarin moet ‘een grote variëteit aan ideeën en inspiratie over de toekomst van het orgel en orgelmuziek in Nederland’ de revue passeren.

Thema’s
Thema’s die aan bod komen zijn: nieuw en bestaand publiek voor orgelmuziek, het orgel als concertpodium, innovatie bij programmering, marketing van concerten en festivals en onderzoek naar de toekomst van het klinkend erfgoed in Nederland.

Deelname
Deelname aan de meeting is voorbehouden aan genodigden. Wie niet op de invitatielijst stond, maar toch denkt zijn of haar expertise die dag te kunnen delen, kan altijd contact opnemen met secretariaat@grotekerkbreda.nl of met lisette@de-raadkamer.nl.

 

© 2017 fotografie Gijs van Mourik

3 Comments

  1. Een expertmeeting … wat een ongelofelijke onzin! Er was in de Grote Kerk in Breda een prachtige orgelserie met klinkende namen, fantastische programma’s en uitvoeringen en volop publiek! De nek omgedraaid door de stichting die nu meent een expertmeeting te moeten gaan organiseren …
    Een advies: ga eens te rade bij de Stichting Orgelconcerten Breda. Die wisten hoe ze een orgelserie op moesten zetten. Die was vele malen beter dan bv. al die flauwekul in het Orgelpark.
    Maar ach, ik ben geen expert …

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.