Festivo – Johan den Hoedt 30 jaar organist

Dit jaar vierde Johan den Hoedt zijn 30-jarig jubileum als organist. Dat deed hij naast het geven van  jubileumconcerten ook nog eens met het uitbrengen van een cd die hij opnam op in de Basiliek van de H. Kruisverheffing te Raalte.

Text Example

advertentieJohan den Hoedt (*1970) kreeg dertig jaar geleden zijn eerste aanstelling als kerkorganist. Hij studeerde onder meer bij Frans van Tilburg en aan het Rotterdams Conservatorium bij Arie J. Keijzer. Nu volgt hij nog lessen bij Cor Ardesch. Als organist is hij verbonden aan De Wijnstok in Dordrecht-Dubbeldam en de Maranathakerk in Werkendam. Daarbij heeft hij een lespraktijk en is hij dirigent van diverse koren.

Den Hoedt stelde een veelkleurig programma samen voor zijn jubileum-cd. Muziek die, zo schrijft hij in het begeleidend booklet, voor hem ‘de afgelopen tijd belangrijk is geweest’.

De cd bevat veel 20e/21e-eeuw werk van Nederlandse bodem (waaronder een eigen Meditation) naast Frans repertoire, een Bach-transcriptie en Arvo Pärts ingetogen, meditatieve Pari intervallo. Het drieklaviers Adema-orgel (1927) dat sinds 2008 op de koorzolder van de ruimklinkende Raaltese kerk prijkt, is daar een prima vehikel voor.

 


Festivo

Johan den Hoedt 30 jaar organist

Basiliek van de Heilige Kruisverheffing – Raalte

Festivo op. 31 (Vooijs); Pari interval (Pärt); Troisième Choral (Franck); Sonata da chiesa (Andriessen); Jesu, meine Freude d’après le motet BWV 227/10 (Bach/arr. Malnati); Drie delen uit ‘Messe pour les couvents’ (Couperin); l’Apparition de l’Eglise Eternelle (Messiaen); Partita ‘O grote Christus, eeuwig licht’ (Welmers); Shalom (Hagen); Meditation (Den Hoedt); Toccata (Monnikendam)

Crea-Logic – 180002, TT 79’, booklet 8 p. NE, prijs € 15,00 | crealogic-music.nl