Fietstocht langs orgels in Doornspijk en Elburg op 13 augustus

orgel hervormde kerk doornspijk
Orgel Hervormde Kerk Doornspijk | © foto Gérard van Betlehem

Het Nationaal Orgelmuseum in Elburg organiseert zaterdag 13 augustus een fietstocht langs orgels in Doornspijk en Elburg. Organist deze dag is Jos van der Kooy.

Text Example

advertentieDe route begint om 10.00 uur bij het Nationaal Orgelmuseum in Elburg. De gezamenlijk afgelegde tocht voert naar Doornspijk waar een bezoek wordt gebracht aan diverse kerken. Ook wordt een Flentrop-orgel bespeeld dat recent aan de collectie van het museum is toegevoegd, maar momenteel op een locatie in Doornspijk staat.

Tussen de middag is er een lunchpauze waarvoor een eigen lunchpakketje moet worden meegenomen. De organisatie zorgt voor koffie, thee en een koude drank.

Rond 15.00 uur sluit de tocht af met een concert op het Boon/Leeflang-orgel (1954, 22/IIIP) in het Orgelmuseum.

De fietstocht is ongeveer 15 kilometers. Deelnemers met en zonder elektrische fiets zijn welkom, waarbij ervan uit wordt gegaan dat degenen met een elektrische fiets qua tempo rekening houden met de andere fietsers.

Deelname bedraagt € 10 per persoon; kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis mee. Aanmelden is een vereiste en kan via info@nationaalorgelmuseum.nl onder vermelding van ‘fietstocht 13 augustus’.