Fietstocht langs orgels in Oosterwolde, Oldebroek en Elburg

Het Boon/Leeflang-orgel in het Nationaal Orgelmuseum te Elburg | © foto Nationaal Orgelmuseum

Het Nationaal Orgelmuseum in Elburg organiseert zaterdag 16 juli een fietstocht langs Veluwse orgels. Jos van der Kooy zal orgels in Oosterwolde, Oldebroek en Elburg bespelen.

Text Example

advertentieDe route begint om 10.00 uur bij het Nationaal Orgelmuseum in Elburg. De gezamenlijk afgelegde tocht voert eerst naar de Hervormde Kerk van Oosterwolde waar een orgel van Reil (19/IIP) uit 1970 staat. Daarna wordt de Goede Herderkerk in Oldebroek aangedaan (Lindsen 1844 / Hendriksen & Reitsma 1974, 16/IIP).

De terugweg wordt ingezet met een bezoek aan landgoed Schouwenburg waar in de concertzaal een concert op de vleugel wordt gegeven. Rond 15.00 uur sluit de tocht af met een concert op het Boon/Leeflang-orgel (1954, 22/IIIP) in het Orgelmuseum.

Tussen de middag wordt een lunchpauze gehouden, waarvoor een eigen lunchpakketje moet worden meegenomen. De organisatie zorgt voor drinken onderweg.

Deelname bedraagt € 10 per persoon; kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis mee. Aanmelden is een vereiste en kan via info@nationaalorgelmuseum.nl onder vermelding van ‘fietstocht 16 juli’.