Fietstocht langs Veluwse orgels en Elburgs Orgelmuseum

Het Boon/Leeflang-orgel in het Nationaal Orgelmuseum te Elburg | © foto Nationaal Orgelmuseum

Het Nationaal Orgelmuseum in Elburg organiseert zaterdag 20 juli een fietstocht langs Veluwse orgels. Jos van der Kooy zal de instrumenten bespelen.

Text Example

advertentieDe route voert langs de orgels van de dorpskerk van Oosterwolde (Reil 1970, 19/IIP), de Goede Herderkerk in Oldebroek (Lindsen 1844 / Hendriksen & Reitsma 1974, 16/IIP) en sluit af met een  concert op het Boon/Leeflang-orgel (1954, 22/IIIP) in het Nationaal Orgelmuseum. Tijdens de fietstocht wordt ook een stop gemaakt in de concertzaal van De Rozenhof in Doornspijk, waar een concert op de vleugel wordt gegeven.

Deelnemers aan de tocht verzamelen om 10.00 uur in het Orgelmuseum. Vervolgens stapt het gezelschap onder leiding van museumconservator Maarten Seijbel op de fiets. Tussen de middag wordt een lunchpauze gehouden, waarvoor een eigen lunchpakketje wordt meegenomen. Voor een warme of koude drank tijdens de lunch wordt door de organisatie gezorgd.

De tocht duurt tot circa 16.00 uur, waarna gelegenheid is de collectie van het Orgelmuseum te bekijken.

Deelname bedraagt € 10 voor volwassenen; kinderen mogen gratis mee. Aanmelden is een vereiste en kan nog tot uiterlijk donderdag 18 juli via info@nationaalorgelmuseum.nl.