Finalisten Schnitger-concours Alkmaar bekend

Text Example

advertentieDinsdagavond 21 juni vond in de Alkmaarse Kapelkerk de halve finale plaats van het Internationale Schnitger Orgelconcours. De jury, bestaande uit de tien artistiek leiders van ECHO, wees Manuel Tomadin (I), Annette Gfeller (D) en Charlotte Marck (F) aan als finalisten.

Samen met de drie overige kandidaten, Michael Unger (CAN), Merit Eichhorn (D), Magdalena Hasibeder (A), speelden zij de tweede ronde op het Müller-orgel in de Kapelkerk. De kandidaten moesten een keuze maken uit een Sonate van C.Ph.E. Bach en daarnaast het Andante in F für eine Orgelwalze KV 616 van W.A. Mozart, het bicinium over Allein Gott in der Höh sei Ehr BWV 711 van J.S. Bach, of het Contrapunctus nr. 6 ´in Stylo Francese´ uit Die Kunst der Fuge BWV 1080, eveneens van Bach.

Op vrijdag 24 juni binden de drie overgebleven kandidaten de strijd aan om een plaats in de finale van de ‘Grand Prix d’ECHO’ (European Cities with Historical Organs). Bijzonder daarbij is dat Charlotte Marck tijdens de finale haar eigen compositie ‘Jadis et Naguère’ mag uitvoeren. Zij won eerder tijdens het festival de compositieprijs van de Stichting Vrienden van het Orgel in Alkmaar. Deze compositie is een verplicht werk voor uitvoering op het 500-jarige Van Covelens-orgel tijdens de Grote Finale.

Finale

Datum: Vrijdag 24 juni

Aanvang: 19.00 uur

Locatie: Grote St. Laurenskerk

Kaarten: € 12,00, verkrijgbaar ’s avonds aan de kerk.

© 2011 www.orgelnieuws.nl