Finalisten Schnitger Orgelconcours Alkmaar bekend

müller orgel kapelkerk alkmaar

Op dinsdag 13 juni vond in de Kapelkerk te Alkmaar de tweede ronde plaats van het Internationaal Schnitger Orgelconcours Alkmaar 2017. Minji Choi (Zuid-Korea), Thomas Kientz (Frankrijk) en Martin Riccabona (Oostenrijk) wisten daar een plaats in de finale te bereiken.

Text Example

advertentieDe zes deelnemers van de tweede ronde speelden op het Müller-orgel in de Kapelkerk werk van Bach (een Duetto naar keuze uit Clavierübung III), een Toccata van Muffat, ‘Wir glauben all’ an einen Gott BWV 740 van Bach/Krebs (versie naar keuze) en een van de psalmzettingen van Hurlebusch. Naast de drie kandidaten die doorgaan naar de finale, werd deze ronde gespeeld door Hyoju Ahn (Zuid-Korea), Victor Baena de la Torre (Spanje) en Jochem Schuurman (Nederland).

Het concours ging vorige week vrijdag van start met twaalf deelnemers uit negen landen, waaronder ook de Nederlanders Diederik Blankesteijn (Nederland) en Dorien Schouten (Nederland). Vrijdag 16 juni vindt de finale plaats in de Grote Sint-Laurenskerk. De kandidaten spelen dan een van Sweelincks grote Fantasias op het Van Covelens-orgel en op het Van Hagerbeer/Schnitger-orgel een Concerto van Bach, waarbij zij kunnen kiezen uit de reeks BWV 592 – 596.

De jury bestaat deze editie uit Sophie-Veronique Cauchefer-Choplin, Maurizio Croci, Franz Danksagmüller, Miklós Spányi en David Titterington. Het concours maakt deel uit van het Orgelfestival Holland dat nog tot en met 17 juni duurt.

 

Zie ook
Zes deelnemers door naar tweede ronde Schnitger Concours Alkmaar

 

© 2017 beeld (Müller-orgel Kapelkerk, Alkmaar) www.orgelfoto.nl