Franse medailles voor Nederlands organistenpaar

Het Nederlandse organistenechtpaar Wim Does en Susanna Veerman is door de Franse Société Académique d’Education et d’Encouragement Arts-Sciences-Lettres onderscheiden met een zilveren en een vergulde medaille. Daarnaast is Veerman aangesteld als gedelegeerde van de Société voor Nederland.
Organist Wim Does ontvangt het Diplôme Medaille d’Argent voor zijn verdiensten voor de Franse orgelkunst. Zijn echtgenote, de organist en koordirigent Susanna Veerman wordt het Diplôme Medaille Vermeil toegekend voor haar verdiensten voor de Franse koor- en orgelkunst. In 2007 ontving zij al de zilveren medaille. De onderscheidingen worden op 8 juni tijdens een officiële bijeenkomst te Parijs uitgereikt. Ton van Gool uit Zoetermeer maakte dit in een persbericht bekend.

Text Example

advertentieDaarnaast is Susanna Veerman met ingang van 14 mei officieel aangesteld als gedelegeerde van de Société Académique in Nederland. Zij volgt Jan W. van Spronsen op die in januari 2009 overleed.

De Société académique ‘Arts-Sciences-Lettres’ werd in 1915 opgericht. Jaarlijks kent zij onderscheidingen toe aan personen, in Frankrijk en daarbuiten, die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Franse cultuur op het gebied van de wetenschap, de kunsten en de letteren. In Nederland zijn het opvallend vaak organisten die deze onderscheiding krijgen.

 

© 2013 fotografie www.susannaveerman.nl