Friese Orgelkrant 2017 gepresenteerd

© 2017 Ad Fahner

Op zaterdag 1 april is in Wolsum de Friese Orgelkrant 2017 gepresenteerd. Keimpe van der Wal, interim-voorzitter van de Stichting Organum Frisicum, reikte het eerste exemplaar uit aan wethouder Mirjam Bakker van de gemeente Sùdwest Fryslân.

Text Example

advertentieDe uitreiking vond plaats tijdens de voorjaarsexcursie van de Stichting Organum Frisicum die dit keer zo’n 120 deelnemers langs orgels van drie dorpen in Zuidwest Friesland voerde. Voorafgaand aan de presentatie van de krant werd het Van Dam-orgel in de de Wolsumer Sint-Martinuskerk bespeeld.

De 32 pagina’s tellende jaaruitgave van Organum Frisicum bevat interviews en artikelen over onder andere Friese orgels en orgelbouwers. Het hart van de krant wordt gevormd door de uitgebreide concertagenda en informatie over de activiteiten van de stichting. Daarnaast geeft de orgelkrant informatie over Oargelpaad 2017, het Friese alternatief voor Nationale Orgeldag, waarbij in een groot aantal orgels op de zaterdagen van 1 juli tot en met 2 september open staan voor bespeling.

De Friese Orgelkrant 2017 gratis verkrijgbaar op diverse (concert)locaties in Friesland of tegen vergoeding van verzendkosten te bestellen via www.organumfrisicum.frl.

 

© 2017 fotografie Ad Fahner