Fundament – Psalmbewerkingen voor orgel

Deze bundel bevat negen psalmbewerkingen, geschreven door Wim Bomhof, Maarten Vos en Paul Wols. Het is een uitgave van de Renovatiecommissie van de Gereformeerde Gemeente Westzaan, waaraan de opbrengst dan ook ten goede komt. Op de cover prijkt een afbeelding van het Van Dam-orgel (1875) in de voormalige doopsgezinde vermaning die nu in gebruik is van deze kleine Gereformeerde Gemeente.

Text Example

advertentieDe psalmbewerkingen zijn voor een groot deel prima uit te voeren op dit bescheiden eenklaviers orgel met zelfstandige Subbas in het pedaal. Soms wordt een tweede klavier voorgeschreven. Wim Bomhof is de enige van het psalmbewerkende trio van wie de registratiesuggesties voor het Westzaanse instrument zijn uitgewerkt.

De psalmbewerkingen van Wim Bomhof en Maarten Vos bestaan uit meerdere variaties per psalm. Paul Wols hield het bij een enkele bewerking per psalm. Ze behoren tot de laatste die hij aan zijn grote oeuvre kon toevoegen, kort na het afronden van zijn bijdrage aan de bundel kwam Paul Wols te overlijden.

De titel van de bundel is ontleend aan aan het steeds terugkerend thema in de bewerkte psalmen: ‘Een aards fundament is onderhoudsgevoelig, maar het geloof in God geeft het noodzakelijke houvast, voor eeuwig’.

 


Fundament

Psalmbewerkingen voor orgel

Psalm 75, 87 en 125 (Wim Bomhof); Psalm 38, 43, 87 (Maarten Vos); Psalm 68, 121, 123 (Paul Wols)

Uitgave Renovatiecommissie Gereformeerde Gemeente Westzaan (2018) – 46 pagina’s, prijs € 12,50

Bestellen: fam. J.C. van der Male, jcvdmale@gmail.com