Geen eerste prijs op Sweelinck Concours

Text Example

advertentieDe tweede editie van het Internationale Sweelinck Concours in Amsterdam kent opnieuw geen eersteprijswinnaar. De tweede prijs ging dit jaar naar de Nederlander Stephan van de Wijgert.

De jury bestaande uit Gustav Leonhardt, Anner Bijlsma, James David Christie, Leo van Doeselaar, Maria Nacy, Matteo Imbruno en Francesco di Lernia maakte de uitslag zondagavond 21 oktober bekend tijdens het slotconcert van het Internationale Sweelinck Festival in de Oude Kerk te Amsterdam.

Het deelnemersveld van het Sweelinckconcours 2007 bestond uit David Blunden (Australië), Rhonda Edgington (VS), Tomáš Flégr (CZ), Tim Hinck (VS), Stefan Küchler (D), Hugh Morris (GB), Tineke Steenbrink (NL), Takashi Watanabe (Japan) en Stephan van de Wijgert (NL). Flégr en Van de Wijgert deden ook mee aan de eerste editie in 2005. Toen vond de jury onder de deelnemers ook geen winnaar voor de eerste prijs.

Alle deelnemers dienden een concert van 50 minuten te spelen met muziek uit de periode 1560-1660, uit te voeren op het kleine Ahrend-orgel. Verplicht werk was “Ick voer al over Rhijn” van Jan Pieterszoon Sweelinck.

© 2007 www.orgelnieuws.nl