Gerwin Hoekstra wint Govert van Wijn Concours 2013

Govert van Wijn Concours 2013

Gerwin Hoekstra heeft zaterdag 29 juni in Maassluis het Govert van Wijn Concours 2013 gewonnen. De tweede en derde prijs gingen naar respectievelijk Matthijs Visscher en Evan Bogerd. Diederick Clements kreeg van de jury een eervolle vermelding.

Text Example

advertentieVeertien amateurorganisten en conservatoriumstudenten tot de leeftijd van 30 jaar streden zaterdag om de eer op het Garrels-orgel in de Groote Kerk van Maassluis. Hun spel werd beoordeeld door een jury bestaande uit Jan Jansen, Bas de Vroome en Jaap Zwart.

De deelnemers hadden deze 21e editie van het concours een keuze uit twee verplichte werken: ‘Wir glauben all an einen Gott (à 2 Claviere è Pedale, Canto fermo in Tenore) van Johann Ludwig Krebs en Cantabile en si majeur (uit Trois Pièces) van César Franck Daarnaast moesten de deelnemers bij de keuze voor Krebs een vrij werk kiezen van ná 1800 en bij de keuze voor Franck een vrij werk van vóór 1800.

De drie finalisten kozen allen voor ‘Wir glauben all an einen Gott’ van Krebs als verplicht werk. Derde prijswinnaar Evan Bogerd (foto midden) koos als vrij werk voor de Finale uit Symphonie Nr. 7 van Charles-Marie Widor; Matthijs Visscher (rechts) won de tweede prijs met het eerste deel uit de Symphonie-Passion van Marcel Dupré en de eerste prijs verdiende Gerwin Hoekstra (links) met een de Prélude et Fugue sur le nom d’Alain van Maurice Duruflé. Diederick Clements kreeg een eervolle vermelding voor zijn vertolking van Krebs en de variaties uit Sonate Nr. 6 van Mendelssohn.

De drie prijswinnaars ontvingen een bronzen plaquette met de beeltenis van Govert van Wijn en mogen gezamenlijk in 2014 het zogenoemde Laureatenconcert verzorgen. Het programma van dit concert wordt door de winnaars zelf samengesteld.

 

 

© 2013 fotografie Jaap Kroonenburg