GESIGNALEERD Facetten 2 – Interviews met Piet van Egmond

facetten piet van egmond
Facetten 2 - Interviews met Piet van Egmond

Van het orgelspel van Piet van Egmond werd al een groot aantal cd’s uitgegeven. Het Piet van Egmond Documentatiecentrum komt nu ook met een reeks cd’s met een documentair karakter, waaronder deze cd ‘Facetten 2’ met interviews die met van Van Egmond werden gehouden voor de microfoons van de NCRV, de KRO en de VPRO.

Text Example

advertentieWanneer Piet van Egmond optrad voor radio of televisie liet hij thuis een bandrecorder meedraaien die dan werd bediend door zijn secretaresse en registrante Nettie Spies. Zij zorgde er ook voor dat de opnamen bewaard bleven. Ze zijn dan ook uniek te noemen, want de opnamen zijn niet meer in de radioarchieven terug te vinden. Op deze goedgevulde cd staan zes interviews uit de periode 1958 tot en met 1972.

De interviews geven een fraaie indruk van de muzikale opvattingen en drijfveren van Van Egmond. Hij vertelt onder meer over zijn opleiding, de orgelbespelingen van de NCRV, over improviseren, zijn kerkelijk orgelspel, zijn treinenhobby, de Matthäus-Passion, zijn werk als organist van het Concertgebouw onder de leiding van Willem Mengelberg en zijn kennismaking met het theaterorgel. Piet van Egmond is in de uitzendingen niet alleen aan het woord, hij is ook te beluisteren aan de orgels van onder meer de Prinsessekerk en de Mozes en Aäronkerk in Amsterdam en het ‘Radio Concertorgel’ in Hilversum. 

In het inlegvel bij de cd staat beschreven hoe de gesprekken met Piet van Egmond tot stand kwamen.

 


Facetten 2 – Interviews met Piet van Egmond

Pas geperst (Pi Scheffer, NCRV, eind jaren 60); Onder de hoogtezon (Rieke van Epen, NCRV, ca. 1965); Jubileuminterview (Han van der Meer, KRO, 1967); Jubileuminterview (Gerrit Vonk, NCRV, 1967); Interviews (Harmke Pijpers, VPRO, 1971); Radio Actief (Dik Bikker, NCRV, 1972).

Label: Stichting Piet van Egmond Documentatiecentrum
Nummer: CDSPED02
Speelduur: 79’13
Booklet: 4 pagina’s (NE)
Prijs: € 14,00 inclusief verzendkosten

 

Bestellen van de cd kan door overmaken van € 14,00 op bankrekening NL51 INGB 0005 1611 51 ten name van Stichting Piet van Egmond Documentatiecentrum te IJlst . Vermeld daarbij uw adres en ‘Cd Facetten 2’.