GESIGNALEERD Jan Zwart: Fantasie-Ouverture

Text Example

advertentieJan Zwart

Fantasie-Ouverture

Dankt, dankt nu allen God en Wilt heden nu tredenToepasselijk: de 100ste uitgave van de Ambitus-serie van Uitgeverij & Antiquariaat ‘Jan Zwart’ wordt gevierd met een Zwart-werk voor een Zwart-jubileum. Deze Fantasie-Ouverture werd door Jan Zwart (1877-1937) oorspronkelijk als vierhandig pianowerk geschreven ter gelegenheid van het 25-jarig huwelijksjubileum van zijn ouders in 1901.

Het werk heeft nooit tot de officiële ‘Werkeverzeichnis’ van Jan Zwart behoord en overleefde door de inspiratie en herinneringen van Bram Bruin en Feike Asma. Willem Hendrik Zwart bracht het werk ‘vrij naar Jan Zwart’ in de jaren 80 uit onder eigen naam en Feike Asma wilde het werk nog wel eens op een Koninginnedagconcert programmeren en speelde dan ook weer een afwijkende versie.

Berend de Wit, die in de jaren 60 een kopie van het manuscript van de notatie van Bram Bruin uit handen van Cor Booij ontving, vond het hoog tijd voor een reconstructie. Hij baseerde zich op de Bram Bruin-versie en een opname van Feike Asma uit 1982. Zo wordt ‘Ambitus 100’ gevierd ‘met blijde feestgezangen’,

Uitgave: Uitgeverij & Antiquariaat ‘Jan Zwart’

Nummer: Ambitus 100

Pagina’s: 16 (gen.)

Prijs: € 10,00

[button link=”http://www.orgelshop.nl/orgelnieuws” target=”_new” style=”large” title=”BESTELSERVICE”][/button]

© 2011 www.orgelnieuws.nl