GESIGNALEERD Kroonenburg => Guilmant 2

Jaap Kroonenburg – Alexandre Guilmant Volume 2

Jaap Kroonenburg liet onlangs zijn tweede Guilmant-cd het licht zien. Het concept is min of meer hetzelfde als dat van deel 1. De cd valt in twee delen op te splitsen. Het eerste deel bestaat uit een aantal composities die voor het merendeel betrekking op de periode van advent (opus 15 no. 2) en kerst (opus 19 no. 2, opus 60). Daarna volgt de monumentale vijfde sonate. De toelichtingen op de muziek zijn afkomstig van Piet Warnaar en de opnametechniek was in handen van Aad van der Waal. De verschijning van deel drie (met daarop onder meer Sonate no. 8) is overigens ook aanstaande. De presentatie daarvan staat gepland voor Tweede Paasdag (25 april 2011).

Alexandre Guilmant – Volume 2

Jaap Kroonenburg, Garrels-orgel Grote Kerk Maassluis

Programma

March upon Handel’s ‘Lift up your heads’, op. 15 no. 2; Cantilène Pastorale, op. 15 no. 3; Variations sur le Noël ‘Nuit sombre, ton ombre vant les plus beaux jours’, op. 60; Offertoire sur deux Noëls, op. 19 no. 2; Noël Languedocien, op. 60; Prière et Berceuse, op. 27; Sonate no. 5 en ut mineur, op. 80.

Uitgave: Orgelcommissie Groote of Nieuwe Kerk Maassluis

Nummer: 1732.10.29

Speelduur: 75’32”

Boekje: 12 pagina’s (NL)

Prijs: € 15,00

[button link=”http://www.orgelshop.nl/orgelnieuws” target=”_new” style=”large” title=”BESTELSERVICE”][/button]

© 2011 www.orgelnieuws.nl

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 17 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis, zonder betaalmuur. En dat willen we graag zo houden!

Maar het runnen van een nieuwssite is niet goedkoop. Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, belangrijk. Zo kunt u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken blijven op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.