GESIGNALEERD Orgelmuziek in en voor de Nieuwe Badkapel

Text Example

advertentieDe hervormde Nieuwe Badkapel in Scheveningen is een fraaie creatie van architect W. Ch. Kuijper, die later ook de Adventskerk in Alphen aan den Rijn zou ontwerpen. Beide kerken vertonen dan ook grote overeenkomsten: kijk maar eens naar de positionering van kansel en orgelkas. Maar waar het Alphense Steinmeyer-orgel de tijd min of meer ongeschonden doorstond, werd het Van Dam-orgel in de jaren zestig omgebouwd door Van der Zwan uit Scheveningen. Zo ontstond een drieklaviers orgel met een romantisch èn een helder geluid.Je kunt ervan zeggen wat je wilt: het maakt het wel mogelijk om het brede programma van Bach tot Monnikendam op het orgel te realiseren. En Mooiman, niet alleen titularis van deze kerk maar ook van de Grote Kerk in Breda, doet dat dan ook op deze cd. En dat allemaal ten bate van de restauratie van de Nieuwe Badkapel, want dat is hard nodig.

Zie ook

www.badkapelconcerten.nl

Bert Mooiman bespeelt het orgel van de Nieuwe Badkapel te Scheveningen

Triosonate V in C BWV 529 (J.S. Bach), Nun Komm’, der Heiden Heiland BWV 659 (J.S. Bach), Thema met 9 variaties uit Sonate V (C.Ph.E. Bach), Fantasie in f KV 594 (Mozart), Kanonische Studie Nr. 1 in C (Schumann), Herzlich tut mich verlangen Op. 122 Nr. 10 (Brahms), Fantaisie in C (Franck), Thema met Variaties (Andriessen), Nr. 2 uit Quatro Studi per organo (Andriessen), Toccata (Monnikendam)

Label: Excellent Recordings

Nummer: ER20211

Booklet: 8 pagina’s (NE)

Prijs: € 15,00

Bestellen kan via het Kerkelijk Bureau van de Hervormde Gemeente, Schevening Jurriaan Kokstraat 175, 2586 SG Den Haag, of via info@vrienden-ok-nbk.nl met vermelding van naam, adres en postcode. De cd wordt dan toegestuurd.

De cd is ook verkrijgbaar bij de Badkapelconcerten, in de kerk en op het Kerkelijk Bureau.

© 2011 www.orgelnieuws.nl