GESIGNALEERD Paul Wols: 150 korte psalmvoorspelen

Text Example

advertentiePsalmenspelend protestants Nederland krijgt er weer een voorspelenbundel bij. Van de hand van Paul Wols, als psalmbewerker actief in de kring van de Gereformeerde Gemeenten en de VOGG, verschijnt een bundel met korte voorspelen voor de 150 Psalmen en Enige Gezangen. Een bruikbare aanvulling op het repertoire. Niet op alle momenten in de eredienst is er ruimte voor de uitgebreide psalmvoorspelen die sommige koraal(voorspelen)bundels bieden. Soms is dat ingegeven door het moment in de liturgie, soms wordt er door de toehoorders zelfs geen prijs gesteld op al te uitgesponnen voorspelen, ja ook dat komt voor. Dan kan een bundel als deze uitkomst bieden.

Wols, die inmiddels meer dan 75 veelgespeelde psalmbewerkingen op zijn naam heeft staan, schreef in deze bundel voor elke Psalm (en Enige Gezangen) een kort voorspel. Ze beslaan twee of drie systemen zodat op elke pagina twee voorspelen passen. De voorspelen, idiomatisch toegangelijk geschreven, zijn geschikt voor één of twee manualen en pedaal. Technisch is de muziek niet veeleisend, het is geschreven voor de gemiddelde kerkorganist.

Het boek is uitgevoerd in een ringband, zodat het gemakkelijk omslaat en in de praktijk goed gebruikt kan worden om naast andere muziekboeken op de lessenaar te zetten.

Hier kunt u alvast een voorbeeld downloaden…

Paul Wols – Korte voorspelen voor de 150 Psalmen en Enige Gezangen.

Bestelnummer: 331070

Prijs: € 39,90 (inclusief verzendkosten)

Verschijnt medio oktober 2010.

[button link=”http://www.orgelshop.nl/orgelnieuws” target=”_new” style=”large” title=”BESTELSERVICE”][/button]

© 2010 www.orgelnieuws.nl