GESIGNALEERD Peter Sneep – Een lied dat niets verzwijgt

Text Example

advertentiePeter Sneep is onder meer muziekjournalist bij het Nederlands Dagblad, kerkorganist in Amersfoort en componist van religieuze muziek. Hij haalt zijn inspiratie voor een aanzienlijk deel uit de Engelse muzikale en liturgische traditie. In september 2010 is een anthologie van zijn composities opgenomen in de Sint-Willibrordkerk te Utrecht. De koorzang komt voor rekening van het Sint Joris Kamerkoor en het Gereformeerd Kamerkoor Amersfoort. Daarmee bracht Sneep trouwens (zonder dat vooraf te weten) ook een langgekoesterde wens van beide koren in vervulling: een keer iets samendoen. Harry van Wijk bespeelt het Maarschalkerweerd-orgel uit 1885.

De liederen op de cd werden gecomponeerd voor diverse gelegenheden, zoals de getijdenreizen van het ND en het huwelijk van Sneep. De volgorde is grotendeels ingegeven door het kerkelijk jaar en liturgische tradities. De teksten, die in het cd-boekje zijn weergegeven, komen uit de Bijbel en uit de pen van onder anderen Ria Borkent en André F. Troost.

Een rijk gevulde cd voor liefhebbers van goede, toegankelijke en eigentijdse kerkmuziek.

Een lied dat niets verzwijgt – Gezangen en (bijbel)teksten op muziek van Peter Sneep

Sint Joris Kamerkoor o.l.v. Bas Ramselaar

Gereformeerd Kamerkoor Amersfoort o.l.v. Jannes Munneke

Harry van Wijk, orgel

Programma

Openingsvers; Ik sla mijn ogen op; Van alles waarover je waakt; Hoe ligt de stad verlaten; U, Zoon van God,uit eeuwig licht; Waar is de bloei van Davids stam?; Magnificat & Nunc Dimittis in D; De engelen laten zich jubelend horen; Gedenken wij hoe Christus leed; Dit is uw ure; Breng met vreugde dank aan de Vader; Een morgenlied, na Pasen; Zoals de zon steeds hoger rijst; In de zomerse stilte; Leg in mijn hart een fundament; U treedt met macht de troonzaal binnen; Pinksteren; Credo (Nicea); Schepper van het geheel; Heer, Gij hoort de schepping zuchten; Dit is het lied van onze zon; Onze Vader; Niet om alleen te leven

Label: Cantilena

Nummer: CNTL 57006

Speelduur: 78’18”

Boekje: 16 pagina’s (NL)

Prijs: € 17,90

[button link=”http://www.orgelshop.nl/orgelnieuws” target=”_new” style=”large” title=”BESTELSERVICE”][/button]

© 2011 www.orgelnieuws.nl