GESIGNALEERD Romantica – Violon & Orgue

Text Example

advertentieDe Italiaanse organist Domenico Severin en de Bulgaarse violist César Velev maakten een cd met muziek voor viool en orgel uit, zoals de titel van de cd reeds doet vermoeden, de Romantiek. Op Mahlers Adagietto na (bewerkt door een zekere E. Klotz) gaat het om composities die oorspronkelijk voor viool en orgel geschreven zijn. Een wereldpremière betreft de Sonata van Oreste Ravanello (1871-1938), een werk dat recentelijk werd ontdekt in de muziekbibliotheek van de Basilica del Santo van Padua, alwaar Ravanello gedurende 38 jaar de functie van koorleider uitoefende. Het werk is gebaseerd op het lutherse koraal ‘Du Friedefürst, Herr Jesu Christ’.

De cd is opgenomen in de Eglise Saint-Etienne te Cernay (Haut-Rhin), in welke kerk een drieklaviers orgel uit 1928 staat van Joseph Rinckenbach. Wie meer wil weten over dit orgel (het boekje geeft alleen de dispositie), kan terecht op de volgende website: http://decouverte.orgue.free.fr/orgues/cernay.htm.

Romantica – Violon & Orgue

César Velev, violon

Domenico Severin, orgue Rinckenbach de l’église Saint-Etienne de Cernay

Sechs Stücke op. 150 (Rheinberger); Canzone & Allemande uit Suite op. 166 (Rheinberger); Adagietto uit Symfonie nr. 5 (Mahler/Klotz); Romanze (Reger); Sanctus (Karg-Elert); Adagio op. 94 (Bossi); Sonata (Ravanello).

Label/nummer: Syrius SYR 141441

Speelduur: 77’39”

Boekje: Frans/Engels, 12 pagina’s

Prijs: € 22,75

Beluister hier een voorproefje:

http://www.youtube.com/watch?v=qTakrHlJfaE

© 2011 www.orgelnieuws.nl