Gijs Boelen – 3 Pieces for Organ

Gijs Boelen 3 pieces

Van de hand van Gijs Boelen verschenen bij uitgeverij Valeur Ajoutée drie orgelwerken die zijn geïnspireerd door verschillende genres van lichte muziek. In zijn muziek heeft Boelen de klank van het kerkorgel willen combineren met stijlen waarvan de muziek normaal gesproken op heel andere instrumenten dan het orgel ten gehore wordt gebracht.

Zo zijn in de Arabic Dance sterke invloeden te vinden van de Arabische volks- en popmuziek. ‘Een swingend en opzwepend muziekstuk waarop gedanst zou kunnen worden, wellicht door een buikdanseres’, schrijft Boelen in het voorwoord.

Just Relax is bedoeld als rustige, sfeervolle loungemuziek. Super Techno Megamix is geïnspireerd door elektronische techno en trance. Het werk bevat karakteristieke motieven, die ononderbroken worden herhaald, en een sterke puls.

De drie composities kunnen zowel achter elkaar als ieder afzonderlijk gespeeld worden.

 

 


Gijs Boelen

3 pieces for organ

Arabic Dance, Just Relax, Super Techno Megamix

Uitgave: Valeur Ajoutée, Utrecht
Nummer: VA0033
Pagina’s: 16
Prijs:  € 15,95
Bestellen: www.valeurajoutee.eu

 

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 17 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis, zonder betaalmuur. En dat willen we graag zo houden!

Maar het runnen van een nieuwssite is niet goedkoop. Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, belangrijk. Zo kunt u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken blijven op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.