Gijs Boelen speelt eigen werk op het Kam-orgel in Brielle

cd gijs boelen organ works

Organist en componist Gijs Boelen (*1984) houdt zowel van traditionele klassieke als van lichtere muziek. Dat is terug te horen op deze cd met eigen werk die hij in Brielle opnam.

Zijn in 2016 uitgebrachte cd Crossing Borders viel al op door zijn voor ‘orgelbegrippen’ onconventionele repertoirekeuze. Ook de tracklist van zijn nieuwste cd laat geen alledaagse titels zien.

In het werk van Boelen (‘wereldlijke concertmuziek’) zijn invloeden van onder meer volksmuziek, jazz en filmmuziek te horen. Twee van de op het Brielse Kam-orgel opgenomen composities zijn uitgeven bij Valeur Ajoutée.

‘Als kunstenaar streef ik naar de combinatie van publieksvriendelijkheid en zeggingskracht.’ schrijft hij op zijn website. En dat klinkt door op deze cd.

Gijs Boelen – Organ Works

Folk Suite: Hop Jig, Love Song, Joyful Song; Moto Ostinato; Seven Miniatures; Arabic Dance; Just Relax; God is a DJ

Gijs Boelen, Kam-orgel, Sint-Catharijnekerk, Brielle

Gijs Boelen Records – GBR02, TT 52’49, opname 07/2020, € 15 | gijsboelen.nl

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.