Giles Brightwell nieuwe muziekdirecteur en titulair organist Nicolaasbasiliek Amsterdam

Dr. Giles Brightwell wordt de nieuwe muziekdirecteur en titulair organist van de Sint-Nicolaasbasiliek te Amsterdam. Dat heeft de parochie donderdag bekendgemaakt. Hij volgt daarmee Michael Hedley op die eind vorig jaar overleed.

De Britse dirigent, organist, zanger en muziekdocent Giles Brightwell (*1970) studeerde zang en orgel aan de universiteit van Durham (VK) waar hij ook zijn carrière als organist en muziekdocent begon. Ook was hij organist in Cambridge, Glasgow en Ipswich.

Daarna vertrok hij naar de Verenigde Staten waar hij als kerkmusicus en docent actief was in Washington, New Castle, Houston (St. Thomas Episcopal Church) en Atlanta (All Saints’ Episcopal Church).

Brightwell, wiens ‘belangstelling uitgaat naar laat-negentiende-eeuwse / vroeg-twintigste-eeuwse Britse muziek en Engelse kathedraal- en kerkmuziek’, treedt daarmee in de voetsporen van Hedley, aldus de parochie.

Giles Brightwell krijgt de leiding over de vier koren van de basiliek en wordt tevens titulair organist van het Sauer-orgel. Op zondag 31 januari wordt hij tijdens de H. Mis geïnstalleerd als muziekdirecteur.

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 17 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis, zonder betaalmuur. En dat willen we graag zo houden!

Maar het runnen van een nieuwssite is niet goedkoop. Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, belangrijk. Zo kunt u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken blijven op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.