Gonny van der Maten nieuwe cantor-organist Lutherse Gemeente Ede

Gonny van der Maten is per 1 november 2021 benoemd als cantor-organist van de Evangelisch-Lutherse Gemeente in Ede. Zij volgt Dick Troost op die na 54 dienstjaren afscheid neemt.

Text Example

advertentieVan der Maten vertrekt daarmee uit de Oude Kerk te Soest waar zij sinds 2014 cantor-organist was. Daarvoor vervulde zij deze functie in onder meer Amsterdam-Buitenveldert en de Geertekerk in Utrecht.

Gonny van der Maten (*1959) volgde haar orgel- en kerkmuziekopleiding aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam met als orgel-hoofdvakdocent Albert de Klerk. Zij heeft een uitgebreide concertpraktijk en is daarnaast als docent werkzaam. Zij is dirigent van het Tiels Madrigaal Koor, repetitor van Concertkoor Haarlem en bestuurslid van de Stichting J.P. Sweelinckprijs.

Haar spel is op verschillende cd’s vastgelegd. Van der Maten verzorgde eveneens veel radio-opnamen voor Concertzender, EO, NCRV en IKON.

Van der Maten gaat op zondag 7 november aan de slag in Luthers Ede. Zij wordt officieel in de bediening van haar ambt gesteld op 28 november, de eerste zondag van de advent.