Groninger Orgelagenda 2016: nieuw formaat

Groninger Orgelagenda 2016

De Groninger Orgelagenda 2016 is uit. Voor de 32e editie is uitgever Stichting Groningen Orgelland (SGO) overgestapt op een kleiner zakformaat. Ook de informatie is op een andere wijze gepresenteerd dan voorgaande jaren.

Text Example

advertentie 

Eigenlijk had SGO dit jaar samen met het Organeum in het aan Groningen grenzende Weener (D) een gezamenlijke orgelagenda uit willen brengen. Dat bleek voor 2016 nog niet haalbaar. Wel is al gekozen voor het formaat waarin volgend jaar de agenda van zowel de activiteiten in het Groningse als het aanpalende en verwante orgellandschap bij de oosterburen zal verschijnen.

 

Activiteiten

Evenals in orgelagenda’s van voorgaande jaren bevat het 80 pagina’s tellende boekje informatie over een groot aantal activiteiten in Groningen: excursies, de Noord-Nederlandse Orgeldag, concoursen, festivals, en een tentoonstelling. En uiteraard de concertagenda, ditmaal gepresenteerd per locatie – met korte beschrijving en foto’s van zowel kerk als orgel – en op datum.

 

Ontwikkelingen

Niet alleen de Groninger Orgelagenda is aan verandering onderhevig. Ook binnen de SGO ‘zijn in het afgelopen jaar ontwikkelingen doorgezet die in de komende periode hun uitwerking zullen vinden’, schrijft voorzitter Rikus Jager in het voorwoord van de agenda. Naast de contacten met het Organeum zijn de contacten met de Stichting Oude Groninger Kerken verstevigd en oriënteert SGO zich op samenwerking met Erfgoedpartners te Groningen. Op termijn zou dat betekenen dat ‘een aantal zaken’ professioneel wordt uitbesteed en ondergebracht bij Erfgoedpartners.

 

De Groninger Orgelagenda 2016 is verkrijgbaar via www.groningenorgelland.nl