Groot Nieuws Radio stopt met Orgeluur

De christelijke radiozender Groot Nieuws Radio stopt per 1 april met het programma Orgeluur, dat maakte de zender deze week bekend. Het sinds 2007 bestaande programma wordt gepresenteerd door Jan Quintus Zwart, die ook zal stoppen met het verzoekplatenprogramma voor gewijde muziek Wens. Het vertrek van Zwart is een gevolg van nieuwe programmering en bezuinigingen bij de zender.

Text Example

advertentie 

Orgeluur bestaat sinds 2007 en is een van de oudste programma’s van de zender Groot Nieuws Radio die zich, onafhankelijk van kerkgenootschappen, richt op orthodoxe christenen. Het programma met orgelmuziek uit binnen- en buitenland, waarbij ruime aandacht wordt geschonken aan nieuwe cd’s, wordt wekelijks uitgezonden op zaterdag- en zondagavond. Jan Quintus Zwart verzorgde het programma sinds 2007 kosteloos.

 

Jan Quintus Zwart
Jan Quintus Zwart

Minder gewaardeerd

De directie van Groot Nieuws Radio besloot met Orgeluur te stoppen omdat uit een muziekonderzoek onder luisteraars van de zender zou zijn gebleken dat ‘orgelmuziek aanzienlijk minder wordt gewaardeerd’. De beëindiging van het programma en het vertrek van Jan Quintus Zwart zijn een gevolg van een nieuwe programmering en kostenbesparingen bij de zender. Het programma Wens blijft wel bestaan, maar met een andere presentator.

 

Efficiënt

‘De mededeling dat we om kosten te besparen kiezen voor iemand uit ons team van presentatoren was voor Jan Quintus natuurlijk een grote teleurstelling. Ik betreur deze beslissing en vind het zuur voor hem, maar we moeten de beschikbare middelen efficiënt inzetten en de personele inzet zoveel als mogelijk beperken’, aldus directeur Nico Schipper op de website van Groot Nieuws Radio.

Op zijn Facebook-pagina schrijft Zwart dat het besluit van Groot Nieuws Radio bij hem ‘een diep spoor van teleurstelling en verslagenheid’ trekt.

 

Orgeluur is nog tot 1 april te beluisteren op Groot Nieuws Radio.

1 Comment

  1. Na NCRV, KRO en EO weer minder orgelmuziek in de ether. Er zijn echt nog veel mensen die orgelmuziek waarderen.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.