Haagse Stadspenning voor organist Vincent Hildebrandt

Wethouder Kavita Parbhudayal en organist Vincent Hildebrandt | © foto Pieter Baak

Organist Vincent Hildebrandt heeft zaterdag 30 november de Haagse Stadspenning ontvangen. Hij kreeg de onderscheiding in de Abdijkerk te Den Haag-Loosduinen tijdens een concert ter gelegenheid van zijn vijftigjarig jubileum als organist.

Text Example

advertentieDe penning met oorkonde werd hem uitgereikt door mevrouw Kavita Parbhudayal, wethouder van het stadsdeel Loosduinen. Het jubileumconcert werd verzorgd door Olivier Penin, organist van de Sainte-Clotilde te Parijs.

Hildebrandt (65) werd in 1969 benoemd tot organist van de hervormde Abdijkerk. Inmiddels is hij aangesteld als hoofdorganist. Hij heeft zich daar in de afgelopen halve eeuw niet alleen ingezet als bespeler van het Reichner/Witte-orgel, hij was ook adviserend betrokken bij de restauratie van het instrument in 2006.

Daarnaast zette hij zich in voor een (orgel)concertserie in de Abdijkerk. Met de door hem opgerichte Arie Molenkamp Stichting werd de cyclus klassieke concerten verder uitgebreid.

Naast zijn activiteiten in de Abdijkerk ontwikkelde hij websites voor de verschillende protestantse kerken van Den Haag Zuidwest. Ook beheert hij de de website orguesdeparis.fr waarop een groot gedeelte van het Parijse orgelbestand is gedocumenteerd.

Hildebrandt werd al eerder onderscheiden. In 2009 werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. In 2016 ontving hij de Médaille d’Argent van de Société Académique ‘Arts-Sciences-Lettres’ voor zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur.