Hans Houtman benoemd in Oude Kerk Voorburg

Hans Houtman wordt de nieuwe cantor-organist van de Oude Kerk te Voorburg. Hij volgt Wim Loef op die vorig jaar afscheid nam van de Protestantse Gemeente Voorburg.

Text Example

advertentieHoutman wordt de vaste bespeler van het J.F. Witte-orgel uit 1879 in de Oude Kerk. Ook gaat hij leiding geven aan de circa dertig zangers tellende Mariannecantorij. Zijn benoeming gaat na Pinksteren 2017 in.

Hans Houtman (1976) studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Bas de Vroome (1e fase) en Ben van Oosten (2e fase). Hij volgde koor- en orkestdirectielessen bij Barend Schuurman en Arie van Beek. In Rotterdam heeft hij ook zijn studie Kerkmuziek afgerond. Improvisatie studeerde hij als hoofdvak bij Henco de Berg in Tilburg, waarna hij zich daarin verder bekwaamde bij Hayo Boerema.

In 2004/2005 heeft hij zich verder gespecialiseerd in Frans-romantische orgelmuziek bij Louis Robilliard te Lyon. Houtman was in 2004 winnaar van het  Internationaal César Franck Concours te Haarlem; in 2008 behaalde hij de eerste prijs op het Internationaal Hermann Schroeder-orgelconcours te Trier (D).

Momenteel is Hans Houtman cantor-organist van de Goede Herderkerk te Rotterdam-Schiebroek. Daarnaast is hij dirigent van enkele koren en mede-oprichter /artistiek leider van stichting Musica Aeterna die zich ten doel stelt (hoogwaardige) klassieke muziek in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden te bevorderen.

 

© 2017 Beeld: Hans Houtman