Hanzesteden-orgeltocht naar Zwolle en Elburg

orgel grote of sint-nicolaaskerk elburg

Jaarlijks vindt op de laatste zaterdag van oktober de Hanzesteden-Orgeltocht plaats, georganiseerd door Maarten Seijbel. Dit jaar is dat op 31 oktober. Dan worden de steden Zwolle en Elburg aangedaan.

Text Example

advertentie 

De 35e editie van de tocht begint in de door Boekhandel Waanders in gebruik zijnde Broerenkerk in Zwolle. Harm Jansen zal daar ’s ochtends het Scheuer-orgel bespelen. Daarna gaat de tocht naar de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek waar titularis Gerard Keilholtz aan de klavieren van het Maarschalkerweerd-orgel plaatsneemt.

 

Tweede helft

Voor de tweede helft van de tocht gaan de deelnemers naar Elburg. Eerst wordt een bezoek gebracht aan het Museum Elburg en het Nationaal Orgelmuseum waar de orgels worden gedemonstreerd, onder meer het onlangs in gebruik genomen Leeflang-orgel. De tocht eindigt met het Quellhorst-orgel van de Grote of Sint Nicolaaskerk. Spelers in de Overijsselse vestingstad zijn Sander van den Houten en Ab Weegenaar.

 

Expositie

In het Orgelmuseum zijn deelnemers aan de tocht tevens in de gelegenheid een expositie over orgelmaker Maarschalkerweerd te bekijken.

 

Folder

Meer informatie en een folder zijn op te vragen door een mail te sturen naar m.seijbel.1@kpnmail.nl of wie persoonlijk door de heer Seijbel te woord wil worden gestaan pakt de telefoon en belt 0525-681486.

 

 

© 2015 fotografie www.orgelnieuws.nl