Hayo Boerema presenteert cd tijdens jubileumconcert Marcussen-orgel Laurenskerk

Hayo Boerema in de Laurenskerk in Rotterdam | © foto Laurenskerk Rotterdam

Op zondag 10 december 2023 viert de Rotterdamse Laurenskerk de vijftigste verjaardag van het Marcussen-hoofdorgel in een feestelijk concert door Hayo Boerema. De organist-titularis, sinds 2005, zal die middag ook zijn nieuw cd ‘Touché’ presenteren.

Text Example

advertentieBoerema heeft de opname gemaakt ter gelegenheid van de komende renovatie van het Marcussen-orgel uit 1973. De opbrengst van de cd is bestemd voor de kosten van de werkzaamheden aan de ‘Rode Reus’, zoals het grootste orgel van Nederland in Rotterdam liefkozend wordt genoemd.

Presentatie

Tijdens het jubileumconcert zal de cd officieel worden gepresenteerd. Henri Bontenbal krijgt uit handen van Wubbo Tempel, voorzitter bestuur Grote of Sint Laurenskerk, het eerste exemplaar overhandigd. De cd is na afloop van het concert verkrijgbaar.

Jubileumconcert

Het jubileumconcert met presentatie begint om 15.00 uur. Het programma is geïnspireerd door enkele werken die ook bij de ingebruikname in 1973 zijn gespeeld, met als slotstuk de Zesde van Widor. Gratis kaarten zijn verkrijgbaar via laurenskerkrotterdam.nl. Na afloop is er een collecte ter dekking van de onkosten.

Lees ook
Laurenskerk Rotterdam viert 50e verjaardag Marcussen-orgel met concert door Hayo Boerema