Hugo Bakker wint Sweelinck-Mullerprijs 2014

hugo bakker

Hugo Bakker heeft zaterdag 11 oktober in de Grote Kerk te Dordrecht de finale van de Sweelinck-Mullerprijs 2014 gewonnen. De tweede prijs ging naar Bert van Stam, Jochem Schuurman kreeg de derde prijs.

Text Example

advertentieDe drie finalisten gingen zaterdagmiddag en -avond de strijd met elkaar aan op zowel het Kam- als het Bach-orgel van de Grote Kerk. Iedere kandidaat speelde een zelf samengesteld programma van ongeveer 45 minuten. Jochem Schuurman had daarbij de medewerking van panfluitist Matthijs Koene, Bert van Stam trad op met declamator Jonard Roukens. Hugo Bakker speelde een solo-programma.

De drie kandidaten werden door de jury, bestaande uit Petra Veenswijk, Cor Ardesch en Jan Hage, in juli van dit jaar geselecteerd uit zeven aanmeldingen en voorgedragen aan het bestuur van de Stichting Jan Pieterszoon Sweelinckprijs, die de voordracht overnam. Dezelfde jury beoordeelde de finalisten afgelopen zaterdag in Dordrecht. Bij de prijsuitreiking prezen zij het hoge niveau en de creativiteit van de deelnemer.

hugo bakker wint Sweelinck-Mullerprijs 2014
Uittreiking Sweelinck-Muller aan (v.l.n.r.) Jochem Schuurman, Bert van Stam en Hugo Bakker | © 2014 foto: St. Jan Pieterszoon Sweelinckprijs

Het prijzengeld is door het dr. Hendrik Muller’s Vaderlandsch Fonds ter beschikking gesteld en bestaat uit een eerste prijs van € 6.000, een tweede prijs van € 2.500 en een derde prijs van € 1.500. Het geldbedrag moet door de winnaars worden gebruikt voor verdere studie bij gerenommeerde binnen- of buitenlandse organisten.

Foto boven: winnaar Hugo Bakker | © 2014 fotografie www.hugobakker.org