Improvisatiecursus voor organisten – deel 10

Dit is de tiende en laatste aflevering van deze improvisatiecursus voor organisten (die mogelijk een vervolg krijgt …). We gaan aan de slag met dissonanten en andere nieuwe klanken.

Download hier de voorbeelden als pdf

Mogelijk vervolg en improvisatieboek

Er is een goede kans dat we in oktober de draad weer opnemen met een tiental nieuwe wekelijkse afleveringen. 

Deze serie van tien namen we op in de Martinikerk in Bolsward op 27 april 2020, een mooie, zonnige voorjaarsdag. Het voorbereiden van de opnamen bracht mij nieuwe inzichten, het achteraf schrijven van de toelichtingen eveneens. Met Peter van der Zwaag van uitgeverij Boeijenga ontwikkel ik momenteel het plan om een improvisatieboek op de markt te brengen, mogelijk in drie delen.

Lees ook
Improvisatiecursus voor organisten - deel 9
Dank

Ik dank Kees Nottrot, organist van de Martinikerk in Bolsward, voor gesprekken die aan de opnamen voorafgingen.

Wilfred Folmer was met ORGELNIEUWS een onmisbare partner in het project, ook Wilfred dank ik van harte voor de geanimeerde samenwerking.

De kerkrentmeesters van de Protestantse Gemeente Bolsward en de Stichting Hinszorgel Bolsward verleenden daadwerkelijk steun aan het plan van Kees en mij.

De namen van de mensen die de opnamen verzorgden worden hier met grote dank en eer vermeld: Samuël Strijbis, Jan Quintus Zwart en Gerwin van der Plaats. En niet te vergeten koster Geert Berenschot. Met elkaar hadden we een prachtige dag op 27 april, met goede gesprekken over improviseren en een breed scala aan andere onderwerpen die ons gezamenlijk boeien.