In serie EO-podcasts gaat Elsbeth Gruteke in gesprek met bekende organisten

Podcastserie ‘Alle registers open’. Willeke Smits en presentator Elsbeth Gruteke bij het Willis-orgel in de Hooglandse Kerk in Leiden

In een nieuwe serie podcasts ‘Alle registers open’ gaat EO-presentatrice Elsbeth Gruteke in gesprek met bekende Nederlandse organisten. De podcasts zijn te beluisteren bij NPO Radio 4.

Text Example

advertentieEerder dit jaar maakte Sander Zwiep voor NPO Radio 4 al een serie podcasts over het orgel. Toen stonden vooral de instrumenten centraal. Elsbeth Gruteke gaat in deze nieuw reeks juist in gesprek met de beroepsmatige bespelers van het instrument.

‘Wie zijn de mannen en vrouwen die vaak verborgen zitten achter het kolossale instrument? Wat inspireerde hen om orgel te gaan spelen en welke betekenis heeft de muziek voor hen?’

De eerste twee afleveringen van ‘Alle registers open’ zijn vanaf deze week al te beluisteren. In deel 1 spreekt Gruteke in de Hooglandse Kerk met Willeke Smits. In de tweede aflevering is Geert Bierling te gast in de Pelgrimvaderskerk in Rotterdam-Delfshaven.

🔗 NPO Radio 4