International Martini Organ Competition Groningen 2020 twee jaar uitgesteld

Orgel Martinikerk Groningen | © orgelfoto.nl

De International Martini Organ Competition Groningen die in augustus 2020 plaats zou vinden gaat niet door. Dat maakte de organisatie gisteren bekend. Het concours is uitgesteld naar de zomer van 2022.

Text Example

advertentieHet concours voor professionele organisten en vakstudenten tot 35 jaar werd in 2017 voor het eerst gehouden. Vorig jaar werd besloten dat het tweejaarlijks een vervolg krijgt. Naast de orgelwedstrijd op de orgels van de Martinikerk, de Nieuwe Kerk en de Lutherse Kerk in de stad Groningen zouden dit jaar ook masterclasses, excursies en concerten worden georganiseerd.

Te veel van het goede

Het concours wordt niet één maar twee jaar uitgesteld omdat in oktober 2021 ook het Schnitger Festival wordt georganiseerd. Daarnaast speelde mee dat in 2021 ook de concoursen van Haarlem en Alkmaar plaatsvinden. De organisatoren waren van mening ‘dat drie van deze internationale orgelconcoursen te veel van het goede was.’ 

Lees ook
International Martini Organ Competition Groningen voortaan tweejaarlijks

Over de definitie data waarop het concours in 2022 plaats moet gaan vinden wordt nog nagedacht.

Organisatie

De organisatie van het concours staat onder gezamenlijke verantwoordelijkheid van De Martinikerk, Groningen Orgelstad en het Prins Claus Conservatorium. De artistieke commissie bestaat uit Leo van Doeselaar en Erwin Wiersinga Theo Jellema en Lambert de Bont.