International Martini Organ Competition Groningen in juli en augustus 2022

orgel martinikerk groningen
Orgel Martinikerk Groningen | © foto John Stoel

De tweede International Martini Organ Competition Groningen (IMOCG) gaat plaatsvinden van 31 juli tot en met 6 augustus 2022. Het is de uitgestelde editie van het tweejaarlijkse concours voor professionele organisten en vakstudenten die in 2020 had moeten plaatsvinden.

Text Example

advertentieDe orgelcompetitie in de stad Groningen wordt de eerste ronde gespeeld in Nieuwe Kerk en de Martinikerk, de tweede ronde in de Lutherse Kerk en de finale opnieuw in de Martinikerk. Er is een repertoirelijst samengesteld met composities van Scheidemann, Hanff, Tunder, Weckmann, Purcell, Buxtehude, Bach, Schumann, Brahms, Rheinberger en Bunk

Bijzonder is de aandacht voor ensemblespel: in de halve finale krijgen de deelnemers de opdracht op het Edskes-orgel in de Lutherse Kerk een orgelconcert van Stanley of Haydn te spelen met de strijkers van het Luthers Bach Ensemble.

Aanmelden

Aanmelding staat tot 15 maart open voor professionele organisten en vakstudenten die na 31 december 1986 geboren zijn. Een selectiecommissie die bestaat uit Hayo Boerema, Theo Jellema en Stef Tuinstra bepaalt op basis van maximaal 35 aangeleverde geluidsopnames welke twaalf kandidaten worden toegelaten.

Jury

Die jury bestaat deze editie uit Éric Lebrun (F), Pier Damiano Peretti (I), Reitze Smits (NL), Jean-Claude Zehnder (CH) en Nathan Laube (VS). De artistieke commissie van de IMOCG bestaat uit Leo van Doeselaar en Erwin Wiersinga, Theo Jellema en Lambert de Bont.

Naast de drie concoursrondes zijn er voor het publiek (jury)concerten en masterclasses en orgelexcursies.

Meer informatie en aanmelden op imocg.nl