Internationale Orgelacademie Alkmaar 2017

Van Hagerbeer / Schnitger-orgel Grote Sint-Laurenskerk Alkmaar (detail) | © foto Gérard van Betlehem

Van 9 tot en met 17 juni 2017 vindt in het kader van Orgelfestival Holland 2017 de 14e editie plaats van de Internationale Orgelacademie in Alkmaar. De inschrijving staat open voor professionals, studenten en gevorderde amateurorganisten.

Text Example

advertentieDeelnemers werken onder leiding van internationale specialisten aan repertoire dat speciaal is afgestemd op de mogelijkheden van de diverse historische orgels die de stad rijk is. De masterclasses en workshops vinden onder meer plaats op de orgels van de Grote of Sint-Laurenskerk (Van Covelens 1511 & Van Hagerbeer/Schnitger 1646/1725), de Kapelkerk (Müller 1762) en de Lutherse Kerk (Müller 1755). De academieweek wordt afgesloten met een deelnemersconcert.

Docenten
Docenten zijn de juryleden van het Internationaal Schnitger Orgelconcours, dat tijdens Orgelfestival Holland 2017 zijn 12e editie beleeft: Sophie-Veronique Cauchefer-Choplin (Londen), Maurizio Croci (Fribourg), Franz Danksagmüller (Lübeck), Miklós Spányi (Mannheim), David Titterington (Londen) en de Alkmaarse organisten Pieter van Dijk en Frank van Wijk.

Aanmelden kan via www.orgelfestivalholland.nl/academie. Hier zijn naast een aanmeldingsformulier ook een repertoirelijst en videoclips te vinden.

Concours
Een ander onderdeel van het Orgelfestival Holland vindt is het Internationaal Schnitger Orgelconcours bedoeld voor vakorganisten en gevorderde orgelstudenten tot 35 jaar. Dit jaar vindt daarvan de twaalfde editie plaats. Juryleden zijn Sophie-Veronique Cauchefer-Choplin, Maurizio Croci, Franz Danksagmüller, Miklós Spányi en David Titterington.

 

Meer informatie

 

 

© 2017 beeld: Gérard van Betlehem