Italiaan en twee Nederlanders door naar finale International Martini Organ Competition Groningen

martini organ competition groningen
Diederik Blankesteijn en leden van het Luthers Bach Ensemble tijdens de halve finale van de IMOCG 2022 in de Lutherse Kerk in Groningen | © foto Daria Vinogradova (@felesatra)

De Italiaan Nicola Dolci en de Nederlanders Diederik Blankesteijn en Leendert Verduijn zijn door naar de finale van de International Martini Organ Competition Groningen (IMOCG).

Text Example

advertentieDonderdag 4 augustus speelden zes deelnemers de halve finale op het Edskes-orgel in de Lutherse Kerk in Groningen. Op het programma stond solowerk van Buxtehude, Hanff en Purcell. Daarnaast moesten de deelnemers hun vaardigheid in ensemblespel met stijkers van het Luthers Bach Ensemble laten horen in een orgelconcert van Stanley of Haydn.

De drie finalisten treden zaterdag 6 augustus om 20.00 uur aan in de Martinikerk. Voor de slotronde hebben zij de keuze uit werken van Scheidemann, Bach en Brahms. Voor de winnaar zijn er een geldprijs van 5.000 euro en uitnodigingen om concerten te geven op drie beroemde Nederlandse orgels. Ook voor de tweede en derde plaats zijn er ook geldprijzen en uitnodigingen.

Meer informatie over het concours is te vinden op imocg.nl.

Lees ook
Twaalf deelnemers International Martini Organ Competition bekend
Lees ook
Zes deelnemers door naar halve finale International Martini Organ Competition Groningen