J.S. Bach – Toccata & Fugue – Famous Organ Music

stefano molardi j.s. bach toccata and fugue

Waar de Dordtse stadsorganist Cor Ardesch er acht jaar voor uittrok om een complete Bach op te nemen, leverde zijn Italiaanse collega Stefano Molardi in 2013 binnen een half jaar een Bach-integrale af.

Een ander in het oog springend verschil tussen de beide vakbroeders is dat Ardesch zijn Bach-integrale op een en hetzelfde orgel heeft opgenomen, terwijl Molardi ervoor heeft gekozen dat op meerdere instrumenten te doen. Het betreft vier historische orgels in Gräfenhain (Thielemann 1731), Sangerhausen (Hildebrandt 1728), Waltershausen (Trost 1730) en de Hofkirche in Dresden (Silbermann/Hildebrandt 1755).

Molardi’s Bach is door Brilliant Classis uitgebracht in een box met vijftien cd’s. Onder de naam Toccata & Fugue – Famous Organ Music verscheen een dubbelaar met ‘greatest hits’. Een dwarsdoorsnede dus van Bachs orgeloeuvre en daarmee ook van Molardi’s serie.

 


J.S. Bach – Toccata & Fugue – Famous Organ Music

Stefano Molardi, organ

De tracklist vindt u hier

Label: Brilliant Classics
Nummer: 95166
Speelduur: 70’55 + 79’18
Booklet: 12 p. (EN)
Prijs: € 8,99 (complete serie: € 32,99)
Bestellen: www.klassiek.nl

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 17 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis, zonder betaalmuur. En dat willen we graag zo houden!

Maar het runnen van een nieuwssite is niet goedkoop. Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, belangrijk. Zo kunt u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken blijven op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.