Jan Bonefaas-dag in Evangelisch-Lutherse Kerk Den Haag 

jan bonefaas
Jan Bonefaas | © foto Koos Schippers

Op zaterdag 18 mei 2024 vindt in de Evangelisch-Lutherse Kerk in Den Haag een dag plaats rondom het leven en werk van organist Jan Bonefaas (1926-2004). Het programma omvat workshops, concerten, een foto-expositie en de presentatie van bladmuziek.

Text Example

advertentieDe organisatie van de dag is in handen van het Docu-Centrum Jan Bonefaas, opgericht in 2021 om de muzikale nalatenschap van de Gorcumse organist levend te houden.

Programma

De Bonefaas-dag begint om 10.00 uur met een concert waarin de verbinding tussen Bonefaas en de Haagse Lutherse Kerk wordt gelegd. Om 11.00 uur is er door een workshop onder leiding van Aldert van Hoornaar. Daarin staat muziek van Jan Bonefaas centraal. 

Na de pauze van 12.00 tot 13.00 uur is er een improvisatieworkshop onder leiding van Gerben Mourik. Hij zal hierbij gebruik maken van elementen uit ‘de gereedschapskist van Jan’. Vanaf 14.00 uur is een digitale foto-expositie van Koos Schippers te bezichtigen.

Passacaglia

Het programma sluit af met een concert van 15.00 tot 16.00 uur, waarbij ook de uitgave van Bonefaas’ Passacaglia wordt gepresenteerd. De bundel, met daarin ook een kort koraalvoorspel over Psalm 121, is tijdens de dag verkrijgbaar voor € 10, daarna voor € 15.

Toegang

De toegang voor de gehele dag bedraagt € 15; kinderen en jongeren t/m 15 jaar hebben gratis toegang.

Deelname workshops

Actieve deelname aan één of beide workshops kost € 15, Aanmelding voor de workshops is mogelijk via info@janbonefaas.nl of janbonefaas.nl/online-store. Passieve deelname vanuit de kerkzaal is gratis.