Jos Moeke 25 jaar organist

Dit jaar viert Jos Moeke dat hij 25 jaar actief is als organist. Ter gelegenheid hiervan heeft hij een cd opgenomen op het Holtgräve-orgel in de Lebuïnuskerk te Deventer.

Text Example

advertentieJos Moeke (Putten, 1978) kreeg vanaf zijn negende jaar orgellessen van verschillende docenten. De meer dan tien jaar studie bij Herman van Vliet zijn daarbij belangrijk voor hem geweest. Hij studeerde orgel bij Jan Raas en piano bij Henk Ekkel aan het Utrechts Conservatorium, waar hij in 2003 zijn einddiploma behaalde. Daarnaast volgde hij interpretatielessen bij Jean Guillou en Sophie-Véronique Cauchefer-Choplin.

Hoewel inmiddels 25 jaar actief als professioneel organist, kreeg hij toch pas recent zijn eerste aanstelling als kerkorganist. Sinds de zomer van 2020 mag hij zich een van de vaste bespelers van het Škrabl-orgel van de Gereformeerde Gemeente te Elspeet noemen.

Moekes voorkeur gaat uit naar Franse en Duitse symfonische romantiek, zo meldt zijn cv in het vier pagina’s tellende booklet bij deze jubileumcd. Daar is met Regers Ein feste Burg en de overbekende Toccata van Widor dan ook wat van terug te vinden. Programmatisch ligt deze cd in lijn met zijn eerdere opnamen vanuit de Joris in Amersfoort, de Lutherse in Den Haag, Hasselt en de cd met uitsluitend koraalgebonden repeteroire vanuit de Martinikerk in Bolsward.

Jos Moeke 25 jaar organist

Den Toom: Fantasie ‘Kroon Hem met gouden kroon’; Reger: Phantasie über den Choral ‘Ein feste Burg ist unser Gott’, Op. 27; Van de Veen: Aria in de stijl van Vivaldi over Psalm 6;  Bijster: Paraphrase over ‘Gelukkig is het land’; Batiste: Andante in G ‘The Pilgrims Song of Hope’;  Moeke:  Feestvoorspel ‘Komt nu met zang’, Psalm 92; Boccherini: Menuet in A; Driffill: Toccata in f; Mulder: Aria Gezang 91; Widor: Toccata uit Symfonie V; Van Vliet: Psalm 75

Jos Moeke, Holtgräve-orgel Lebuïnuskerk Deventer

Excellent Recordings – ER 164922, TT 78’25, booklet 4 p. NE, prijs € 15 inclusief verzendkosten | josmoeke.nl

Ook verschenen:

jos moeke transcripties

Jos Moeke – Arrangementen voor Orgel

Arrangementen van bekende klassieken. Ook verkrijgbaar in klavarskribo.

Bach: Sinfonia uit Cantate 29, Sheep may safely graze uit Cantate 208; Handel: Minuet from Bernice; Fauré: Pavane

Uitgave in eigen beheer, z.nr., 23 p. gen., prijs € 11,00 | josmoeke.nl